۱۳۹۳/۰۴/۰۵ - ۲۳:۴۵
«سراج 24» بررسی می‌کند؛

مسکن مهر در بن بست خدمات زیر‌بنایی و روبنایی / وقتی دستگاه‌های متولی کمبود منابع را بهانه می‌کنند/آیا مسکن مهر به سرانجام می‌رسد؟

در حالی بر اساس آخرین آمار ارائه شده امکان تحویل 300 هزار واحد مسکن مهر به دلیل نبود خدمات زیربنایی به متقاضیان وجود ندارد که رئیس جمهور همه دستگاه‌های ذیربط را موظف به همکاری جهت تکمیل پروژه کرده است.

مسکن مهر در بن بست خدمات زیر‌بنایی و روبنایی / وقتی دستگاه‌های متولی کمبود منابع را بهانه می‌کنند/آیا مسکن مهر به سرانجام می‌رسد؟

به گزارش خبرنگار «سراج24»، طرح مسکن مهر به عنوان راهکاری برای خانه دار شدن اقشار کم درآمد در حالی در دولت نهم آغاز شد که به واسطه حمایت های مناسب در سطح مسئولان ارشد، تمامی امکانات کشور برای به بار نشستن آن بسیج شد اما در اواخر دولت دهم به دلیل کمبود منابع مالی از سرعت روند این پیشروی این طرح به شدت کاسته شد و با روی کار آمدن دولت یازدهم این طرح دیگر از جذابیت چندانی برخوردار نبوده و مسئولان دولت یازدهم همواره از آن به عنوان طرحی شکست خورد یاد می‌کردند.

هرچند که حجت الاسلام حسن روحانی وعده کرد که این طرح را به سرانجام خواهد رساند و وعده‌های بر زمین مانده از دولت‌های قبلی را جامه عمل خواهد پوشاند اما حال که نزدیک به یک سال از آغاز فعالیت این دولت سپری می‌شود رشد چندانی در روند پیشروی طرح مسکن مهر ایجاد نشده است به طوری که بر اساس آخرین آمار ارائه شده نزدیک به 1 میلیون و 550 هزار واحد کارشان به اتمام رسیده و یک میلیون 131 واحد در حال ساخت هستند. در این بین بر اساس اظهارات متولیان امر 300 هزار واحد آماده شده که نیازمند آب و برق و گاز است.

گویا با وجود رئیس جمهور مبنی بر اینکه همه دستگاه‌های ذیربط موظف هستند دست به دست هم دهند تا این پروژه تکمیل شود، همکاری مناسبی بین دستگا‌های ذی‌ربط در این خصوص مشاهده نمی‌شود.به طوری‌که عضو کانون سراسری انبوه‌سازان در گفتگو با خبرنگار «سراج24» با بیان اینکه بر اساس قانون وزارت راه و شهرسازی تنها موظف به ساخت واحد‌های و آماده سازی محوطه هاست، می‌افزاید: انجام امور خدماتی بر عهده سایر دستگاه‌ها همچون وزارت نفت،نیرو،کشور و آموزش و پروش است.

ایرج رهبر با بیان اینکه تامین آب، برق و ایجاد شبکه‌های فاضلاب بر عهده وزارت نیرو است، می‌گوید: همچمنین وزارت نفت باید امور گازرسانی این واحدها را انجام دهد ضمن اینکه وزارت کشور موظف به ایجاد کلانتری و آموزش و پروش موظف به ساخت مدارس در این شهرک‌های مسکن مهر هستند.

وی با اشاره به کارشکنی از سوی دستگاه‌های مختلف در رابطه با ایجاد امکانات خدماتی و رفاهی در شهرک‌های مسکن مهر، اظهار داشت: این دستگاه‌ها دلیل کوتاهی‌های صورت گرفته را نبود منابع مالی عنوان می‌کنند هرچند که این مشکل در دولت قبلی نیز وجود داشت اما وزارت راه‌ در برخی موارد در تامین منابع مالی به بخش‌های مختلف کمک می‌کرد و اعتباراتی را در اختیار آنها به منظور پیشروی سریع طرح قرار می‌داد.

رئیس سابق کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر اینکه تامین منابع مالی مورد نیاز برای امور خدماتی پروژه مسکن مهر بر عهده وزارت راه و شهرسازی نیست، ادامه داد: اعتبار و بودجه‌ای برای هریک از دستگاه‌های متولی در این خصوص در نظر گرفته شده است که باید طبق آن تعهدات خود را عملی کنند.

به گفته وی، متاسفانه انجام امور زیربنایی و روبنایی متناسب با سرعت ساخت و ساز خانه در مسکن مهر پیش نمی‌رود همین امر موجب شده تا سطح خدمات در حد حداقلی باشد که بخش عمده‌ای از آن نیز توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده است.

رهبر تصریح کرد: به عنوان مثال اگر در طرح تفصیلی 20 مدرسه برای شهرک در نظر گرفته شده بود تنها 5 مدرسه ساخته شده است.

فارغ از تمامی این اظهاران زندگی زیر یک سقف و برخورداری از کلیه امکانات ایمنی و رفاهی حق مسلم همه انسان هاست و دولت‌ها موظفند به آن پاسخ دهند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظرات کاربران
capcha
هفته نامه الکترونیکی
هفته‌نامه الکترونیکی سراج۲۴ - شماره ۳۲۴
آخرین مطالب
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••
•••